Op 8 mei 2009 verschijnt Ed van Heijzen zijn derde boek met als titel, Bekkeninstabiliteit. Modeziekte of werkelijkheid? En andere medische dwalingen. Ed van Heijzen, zelf patiënt met bekkeninstabiliteit, gaat in dit boek de strijd aan met artsen die bekkeninstabiliteit als een modeziekte bestempelen. Hierbij neemt hij gynaecoloog Cees Renckens als voorbeeld. Van Heijzen liep zelf bekkeninstabiliteit op door een ongeval en hij geeft, zoals het Nederlandse lezerspubliek inmiddels van hem gewend is, ongezouten zijn mening. Hij vertelt zijn eigen verhaal en hij laat daarnaast twee vrouwen aan het woord die bekkeninstabiliteit opliepen tijdens en/of na een zwanger-schap/bevalling. Ook andere medische dwalingen komen aan de orde. Zijn boodschap is: artsen zouden eens kritisch naar zichzelf moeten gaan kijken in plaats van patiënten te veroordelen.

Ed van Heijzen heeft vijf jaar moeten wachten eer bij hem de juiste diagnose werd gesteld. In die jaren kreeg hij naar zijn eigen zeggen te maken met charlatans in de gezondheidszorg. Ze hadden er te weinig verstand van. Volgens van Heijzen waren het allemaal arrogante, zelfingenomen, autoritaire en letterlijk nietszeggende figuren. Bekkeninstabiliteit bestempelen als een modeziekte, vindt hij een zwaktebod. “Als je zoiets zegt dan verraad je jezelf. Je hebt dan geen verstand van zaken en je hebt niets te bieden. Met zo'n domme uitspraak houdt alles op,” aldus de auteur. Eerder verschenen boeken van Ed van Heijzen zijn Letselschade, ISBN - 978-90-8834-338-4 en Werken met tranen in je ogen, ISBN - 978-90-8834-434-3.

Het boek “Bekkeninstabiliteit. Modeziekte of werkelijkheid? En andere medische dwalingen,” is vanaf 8 mei a.s. te bestellen bij uitgeverij Boekscout.nl te Soest. www.boekscout.nl en staat in de “Boekwinkel” op deze site. Prijs 13,95 euro. ISBN - 978-90-8834-816-7

Homepage: http://members.upc.nl/e.heyzen/bekkeninstabiliteit/index.htm

Uitgeverij Boekscout.nl is aangesloten op CB-Online !